Hivatalosan is birtokba vették a Tipegő talpak ösvényét a Móricz ovi óvodásai

Ünnepélyesen átadták a Rotary Club Orosházi Szervezete által felajánlott és elkészített taposóösvényt a Móricz Zsigmond utcai óvoda kis lakóinak.

Ünnepélyesen átadták a Rotary Club Orosházi Szervezete által felajánlott és elkészített taposóösvényt a Móricz Zsigmond utcai óvoda kis lakóinak.

Polyák János, a szervezet idei elnöke beszédében elmondta, hogy az újjá alakulásának huszadik évfordulóját ünneplő orosházi csoport – lehetőségei szerint – mindig is szívesen adományozott a város lakóinak hasznos dolgokat, különösen a gyermekeknek, rászorulóknak. A most átadott taposó ösvény is ilyen, hisz az orosházi gyermekek egészséges fejlődését szolgálja.

A Kneip ösvény ötlete még az előző elnök Kormányos Károly nevéhez fűződik. Az országban már több helyen van ilyen Kneipp ösvény, száraz és vizes formában is, de Orosházán még eddig nem volt. Mint megtudtuk, az óvoda nagy örömmel fogadta a felajánlást, a Rotary Club orosházi tagjai pedig a nyári óvodai szünetben, Nádasdi Zoltán kivitelezővel karöltve meg is valósították.

A gyerekek szemmel láthatóan örömmel vették birtokba a Tipegő talpak ösvényét (Fotó: Nagy Kristóf)

A szeptember 7-ei hivatalos átadás előtt, után, sőt közben is a gyerekek vidáman próbálgatták a taposóösvény különböző felületeit. Zanóczné Markovics Szilvia óvodavezető elmondta, nagyon örültek a lehetőségnek.

– Nagyon szeretik a gyerekek az új taposóösvényt. Tavasztól őszig sokat használjuk, ki mezítláb, ki zokniban. Az egészséges lábboltozatuk kialakulásához nagy segítséget nyújt. Köszönjük a Rotarynak az ötletet, a felajánlást és a megvalósítást – fűzte hozzá az óvónő.

A Tipegő talpak ösvénye a gyerekek szórakozása mellett több egészségügyi előnnyel is szolgál. A különböző felületeken mezítláb kell végig sétálni. Jó hatással van a láb vérkeringésére, az érfalak megerősödésére, javítja az egyensúly érzéket, jótékony hatással van a helyes testtartásra, és segít a lúdtalp, illetve különböző gerinc deformitások megelőzésében. A tematikus ösvény a talp reflex zónáit masszírozza, stimulálja, így az egész szervezetre jótékony hatást gyakorol.


Képgaléria

Hír kategóriák

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Rotary Club Orosháza

Adószámunk:
18389210-1-04
Számlaszám:
OTP Bank, számlaszám: 11733041-20044909

cím: 5900 Orosháza,
Kossuth u. 1.

Hogyan lehet valaki a Rotary tagja?

A Rotary nem egy titkos szervezet, ellenkezőleg, tevékenységét igyekszik a legnagyobb nyilvánosság mellett végezni. Az ország 55 klubja várja leendő barátait. Látogasson el a legközelebbi klubba, ismerkedjen meg a tagokkal és a klub tevékenységével. A Rotary nem mozgalom, nem lehet „csak úgy” belépni: tag csak az lehet, akit meghívnak a klubba, és taggá válásához elnyeri két Rotary klubtag ajánlását. Ezután a klub vezetősége, illetve a klubtagok titkos szavazással döntenek a jelölt tagságáról.


Miért legyél Rotarys?

Mert sokkal jobb adni… szeretetet, időt, odafigyelést, ajándékot, adományt, tudást. Mert új ismeretekre tehetünk szert, kipróbálhatjuk magunkat sok területen, ami nem kapcsolódik a szakmánkhoz. Mert ki ne szeretne barátokkal utazni, kirándulni, zenét hallgatni? Mert bárhová utazunk a nagyvilágban, mindenhol egy önzetlen Rotarysra lelünk.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba