A középiskolákban folytatódott a Rotary jégkrémosztó kezdeményezése

Az általános iskoláknak adott jégkrémeket követően ezúttal a Kossuth iskolát és a Táncsics Mihály Gimnáziumot ajándékozta meg a Rotary Club Orosháza.

Szeptember 15-én írtunk elsőként a Rotary Club Orosháza kezdeményezéséről, melynek keretében jégkrémekkel ajándékozták meg a város és a környék általános iskoláit. Akkor a reggeli és délelőtti órákban érkeztek meg a Csendes utcába az orosházi intézmények képviselői, hogy átvegyék a jégkrémeket. A kezdeményezés egy szolnoki rotarys társuktól indult, aki jégkrémek gyártásával foglalkozik. Az ő segítségével így összesen 5180 darab jégkrémet tudtak kiosztani, a kezdeményezésbe Orosháza mellett bevonták Gádoros, Csanádapáca, Kaszaper, Pusztaföldvár, Székkutas és Tótkomlós oktatási intézményeit is.

zt pedig két héttel később szeptember 29-én is folytatták, a középiskolákkal. A reggeli órákban, ugyancsak a Csendes utcába érkeztek a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Táncsics Mihály Gimnázium pedagógusai, akik ezt követően elszállították a klub ajándékát és még a délelőtt folyamán szétosztották a diákok között.

– Nagy örömmel fogadták ma a diákjaink a Rotary Clubtól kapott jégkrémeket, melynek kiosztásában igazgató úr is aktív szerepet vállalt. Köszönjük szépen – írta közösségi oldalán a Kossuth-iskola.

 Táncsics Mihály Gimnáziumba is péntek délelőtt érkeztek meg a klub által felajánlott jégkrémek.
– Az időjárás kegyes volt, ragyogó napsütésben vehették át a gyerekek az iskola udvarán a finomságot, így búcsúztattuk együtt a szeptembert – mesélték.


Képgaléria


Hogyan lehet valaki a Rotary tagja?

A Rotary nem egy titkos szervezet, ellenkezőleg, tevékenységét igyekszik a legnagyobb nyilvánosság mellett végezni. Az ország 55 klubja várja leendő barátait. Látogasson el a legközelebbi klubba, ismerkedjen meg a tagokkal és a klub tevékenységével. A Rotary nem mozgalom, nem lehet „csak úgy” belépni: tag csak az lehet, akit meghívnak a klubba, és taggá válásához elnyeri két Rotary klubtag ajánlását. Ezután a klub vezetősége, illetve a klubtagok titkos szavazással döntenek a jelölt tagságáról.


Miért legyél Rotarys?

Mert sokkal jobb adni… szeretetet, időt, odafigyelést, ajándékot, adományt, tudást. Mert új ismeretekre tehetünk szert, kipróbálhatjuk magunkat sok területen, ami nem kapcsolódik a szakmánkhoz. Mert ki ne szeretne barátokkal utazni, kirándulni, zenét hallgatni? Mert bárhová utazunk a nagyvilágban, mindenhol egy önzetlen Rotarysra lelünk.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba